Van wens naar realisatie

Er is een probleem dat je wilt oplossen, of iets nieuws bedenken. Elk creatief proces begint met een wens. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze wens kunt realiseren? Daarvoor doorloop je een cyclus met verschillende stappen. Dat is het idee achter de creatiespiraal.

We realiseren onze wensen door ze te verbeelden, er in te geloven, je wens te uiten, te onderzoeken, te plannen, beslissen, handelen, te volharden, te ontvangen als het gerealiseerd is, te waarderen wat je hebt gedaan en te ontspannen.

De COCD-box een leidraad is om je creativiteit te bevorderen en over je eigen horizon te kijken. De creatiespriraal daarentegen is een middel om je creatieve ideeën te realiseren.

Iedere fase in de spiraal is een logische stap en draagt bij aan en oplossingsgerichte strategie. Dat je je wenst realiseert door het te verbeelden, er in te geloven en te volharden, neigt naar een spirituele benadering en dat moet je maar net liggen. Het lijkt me dan ook een prima methode voor het verwezenlijken van wensen op het persoonlijk vlak. Of deze manier van het aanjagen van creativiteit ook een bedrijfsmatige setting werkt, vraag ik me af. Daar zal het vooral aankomen op het punt Volharden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s